search

Τάρτα με κρέμα τυριού και σύκο

Ένας από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς της καλοκαιρινής ζαχαροπλαστικής: σύκο με τυρί κρέμα. Σε αυτή τη συνταγή, παντρεύονται σε μια γλυκιά ζύμη σφολιάτας και ψήνονται στον φούρνο.

Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 6-7 σύκα (κομμένα σε τέταρτα)
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Αλεύρι και βούτυρο για τη βάση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Σεμιζάρουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, δηλαδή την καλύπτουμε με αλεύρι και βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε τη σφολιάτα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει.
  • Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τη σφολιάτα.
  • Κατεβάζουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα και καλύπτουμε περιμετρικά την τάρτα.
  • Προσθέτουμε τα σύκα στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα σχηματίζοντας λεπτές γραμμές.
Cool Artisan