search

ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα βρουν τον παράδεισο τους σε αυτό το κέικ.



Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. κακάο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 100 γρ/ κουβερτούρα πραλίνας, κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 1/4 κ.γ. βανιλίνη
  • 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αυγά ένα-ένα, φροντίζοντας να ενσωματώνεται το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γιαούρτι.
  • Τέλος προσθέτουμε τις δύο κουβερτούρες και διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 λεπτά.
Cool Artisan