search

Χριστουγεννιάτικη πίτσα με σάλτσα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα

Χριστουγεννιάτικη πίτσα; Και όμως υπάρχει!

Αγαπημένες γεύσεις των Χριστουγέννων, όπως κολοκύθα, γκοργκοντζόλα και κουκουνάρι, μπλέκουν και λιώνουν μαζί από το απολαυστικό ζυμάρι της Pillsbury. Μπορείς να διαλέξεις το ιταλικό ή το αφράτο, όπως έκανα εγώ σήμερα.

Tip 1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη βρασμένη κολοκύθα από το super market ή να βράσεις εσύ. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς 400 γρ, κολοκύθα, ζυγισμένη αφότου τη βράσεις. Η σάλτσα είναι αρκετή για 2 πίτσες Pillsbury.

Tip 2: Μπορείς να διατηρήσεις τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.



Υλικά

  • 1 συσκευασία Pillsbury αφράτη ζύμη για πίτσα
  • 400 γρ. βρασμένη κολοκύθα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 1 -2 αχλάδια
  • 1 κτσ κουκουνάρι

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τη ζύμη Pillsbury και την απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρασμένη κολοκύθα με την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  • Καθαρίζουμε το αχλάδι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κόβουμε σε φέτες.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα κολοκύθας στη ζύμη της πίτσας
  • Προσθέτουμε το αχλάδι, το κουκουνάρι και χοντροσπάμε από πάνω με το χέρι τη γκοργκοντζόλα
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, στην πιο χαμηλή σχάρα, μέχρι το ζυμάρι μας να πάρει χρώμα στα πλάγια (περίπου 15 λεπτά)
Cool Artisan