search

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΕ 3 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ)

Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη λύση για να παρουσιάσεις μια ολόκληρη τούρτα στο γιορτινό τραπέζι χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής!

Η διακόσμηση είναι αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις! Εγώ χρησιμοποίησα πολύχρωμα ζαχαρωτά και μπισκότα για να γράψω πάνω XMAS. Ήθελε να γράψω Merry XMAS και είχα πάρει όλα τα γράμματα αλλά έκανα ένα μικρό τουρτάκι (4 κομμάτια) και δεν χώρεσαν… Έτσι έγραψα απλά XMAS.

Στις αναλογίες παρακάτω βέβαια σας έχω τη δόση για κανονικό μέγεθος.



Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιατίνια ή σαβαγιάρ
  • 600g σοκολάτα (όχι περισσότερο από 40-50% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
  • 900ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
Προαιρετικά μπισκότα γράμματα και ζαχαρωτά για τη διακόσμηση  

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα μενερό που σιγοβράζει, δηλαδή σε μπεν μαρί (η βάση του μπολ πρέπει να μην αγγίζει τονερό).
  • Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην καεί η σοκολάτα
  • Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε την κρέμα έως ότου διαμορφωθούν μαλακές κορυφές
  • Προσεκτικά τη διπλώνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα 
  • Στήνουμε ένα τσέρκι πάνω σε μια βάση.
  • Κάνουμε μια μικρή στρώση περιμετρικά στα τοιχώματα από το τσέρκι με μους σοκολάτα και πάνω σε αυτή στερεώνουμε τα σφολιατίνια (ή σαβαγιάρ)
  • Γεμίζουμε το εσωτερικό με την υπόλοιπη κρέμα
  • Διακοσμούμε προαιρετικά όπως θέλουμε
Tip 1: Για τη διακόσμηση μπορείς να παίξεις με ό,τι φανταστείς: τρούφα, μπεζέδες, μπισκότα oreo, μακαρόν και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου Tip 2: Μπορείς να παίξεις με την γεύση βάζοντας ξύσμα πορτοκάλι ή ένα σφηνάκι από το αγαπημένο σου λικέρ
Cool Artisan