search

Αυτή η απογευματινή λιγούρα, η ανάγκη για σοκολάτα λίγο μετά το μεσημεριανό μας ρίχνει (όλους ανεξαιρέτως) σε διατροφικά… ολισθήματα. Προσωπικά, θέλω να είμαι προετοιμασμένος, να έχω τα εφόδια έτοιμα στο συρτάρι του γραφείου μου και να ξέρω ακριβώς τι υλικά έχει μέσα το γλυκό που τρώω. Τα συγκεκριμένα cookies απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία και μπορείς να τα κάνεις αφιερώνοντας 20 λεπτά από το Σαββατοκύριακο σου για να τα έχεις όλη την εβδομάδα. Αυτή η συνταγή για super μαλακά και υγιεινά cookies είναι επανάσταση στα kitchen hacks, τις συνταγές δηλαδή που είναι σαν παιχνίδι απλών υλικών. Θέλουν μόνο 12 λεπτά ψήσιμο για να παραμείνουν βελούδινα και δεν προκαλούν τύψεις από θερμιδικής άποψης.



Υλικά

  • 4 μπανάνες (ώριμες)
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ πέρλες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ  λιανίζουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Φτιάχνουμε στρογγυλά cookies με διάμετρο περίπου πέντε εκατοστά και ύψος 2 εκατοστά.
  • Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.
Cool Artisan