search

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα δεν γίνονται! Σήμερα σου έχω το απόλυτο κέικ με κουβερτούρα και μαύρη μπύρα!



Υλικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. μαύρη μπύρα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
*Food styling: Κάνουμε το icing με κρέμα τυρί και ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Τεμαχίζουμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε πάνω από νερό που βράζει σε κατσαρόλα σε μπεν μαρί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη μαύρη μπύρα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε και τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν, τον καφέ και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σε μία βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε όλο το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάμε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
  • Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Διακοσμούμε με το icing
Cool Artisan