search

Τάκος με κοτόπουλο και αβοκάντο

Το τελευταίο διάστημα λατρεύω να βάζω ό,τι μαγειρεύω μέσα σε tacos! Μπορεί να είναι vegan (όπως τα φασόλια με γλυκοπατάτα που μπορεις να δεις με ένα κλικ εδώ) αλλά και πολλές παραλαγές με κοτόπουλο που όλοι λατρεύουν να τρώνε ξανά και ξανά.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο (500 γρ περίπου)
  • 50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 10 tacos
  • 1 αβοκάντο
  • 6 τοματίνια
  • 1 κτσ σουσάμι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε πάπρικα, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ααποσύρουμε από τη φωτιά και ενώ είναι ακόμα ζεστό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Για το στήσιμο
  • Γεμίζουμε τα tacos με το κοτόπουλο
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα τοματίνια στη μέση
  • Προσθέτουμε φέτες αβοκάντο, τοματίνια, λίγα φυλλαράκια δυόσμο και σουσάμι από πάνω.
  • Σερβίρουμε αμέσως
Cool Artisan