search

Η γεύση του κάστανου είναι συνυφασμένη με τις ημέρες των γιορτών. Λατρεύω κάθε εκδοχή συνταγής που το περιλαμβάνει αλλά περισσότερο από όλα λατρεύω τις βελουτέ σούπες με κάστανο. Στη σημερινή συνταγή το συνδυάζω με πράσο και καρότο.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 700 γρ. κάστανα, ψημένα και καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1500 ml ζωμό κοτόπουλο (ή ένα κύβο διαλυμένο σε ζεστό νερό)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • ½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψουν σε μια φαρδιά αντικολλητικη κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, τη γλυκοπατάτα και τα κάστανα.
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ δίνουμε βελουτέ υφή στη σούπα μας
  • Σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά
  • Στη συνέχεια σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο
Cool Artisan