search

Τάρτα κραμπλ κεράσι


Κλασσική συνταγή φθινοπώρου! Ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε όλες τις μαρμελάδες που φτιάξαμε το καλοκαίρι! Και η τάρτα είναι ο πιο εύκολος και απολαυστικός τρόπος για πρωινό, βραδινό ή όταν γυρνάς το βράδυ μετά το ποτό και απλά θέλεις μια μπουκιά που θα σε βάλει γλυκά για ύπνο. Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ… ελπίζω να μην είμαι ο μόνος.

Για τη βάση της τάρτας ακολούθησα τη βασική συνταγή για γλυκιά ζύμη (Pâte Sucrée) που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ!



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 200 gr μαρμελάδα κεράσι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Για το crumble topping
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 g βρώμη
  • 75 g ζάχαρη
  • 140 g βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γεμίσουμε μια τάρτα 22 εκατοστών ή 6 μικρά ταψάκια τάρτας 8 εκατοστών.
  • Βάζουμε τη ζύμη στην τάρτα, κόβουμε τις άκρες της ζύμης και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Καλύπτουμε την τάρτα με λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρεβύθια και στη συνέχεια κάνουμε τυφλό ψήσιμο για 20 λεπτά στους 180 °C
  • Βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα ρεβύθια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει σαν μπισκότο.
  • Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού
  • Για να φτιάξουμε το κραμπλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι, στη συνέχεια τρίβουμε μαζί και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ανομοιγενές μείγμα.
  • Για να συναρμολογήσουμε την τάρτα, ρίχνουμε τη μαρμελάδα κεράσι στη βάση, πασπαλίζουμε με το μείγμα κραμπλ και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και η μαρμελάδα να κάνει φυσαλίδες γύρω από τις άκρες.
  • Σερβίρουμε ζεστή με παγωτό
Cool Artisan