search

CHEESECAKE ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Ο πιο δημιουργικός και δροσερός τρόπος για να αξιοποιήσεις το καρπούζι σε ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου! Παίρνεις το χυμό του καρπουζιού, το μετατρέπεις σε ζελέ και το συνδυάζεις με μια βάση από κρέμα cheesecake.

Δες εδώ το βίντεο:

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού με 6 μόνο υλικά! Ένα ζελέ από καρπούζι???? με βάση από cheesecake ❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

Για το ζελέ καρπούζι
  • 1/4 καρπούζι (περίπου 400 γρ χυμό)
  • 1 φέτα κραπούζι (100 γρ.)
  • 10 γρ. ζελέ σε σκόνη
Για το cheesecake
  • 125 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το ζελέ καρπούζι.
  • Παίρνουμε το 1/4 από ένα μεγάλο καρπούζι και το κόβουμε σε κομμάτια
  • Το βάζουμε στον μπλέντερ και το χτυπάμε να γίνει πολτός
  • Το παιρνάμε από ένα σουρωτήρι για να κρατήσουμε μόνο το χυμό
  • Διαλύουμε το ζελέ στο νερό
  • Βάζουμε 400 γρ. χυμό καρπούζι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε με το ζελε. Προσέχουμε να μην βράζει ο χυμός. Θέλουμε απλά να ζεσταθεί και να διαλυθεί το ζελέ.
  • Κόβουμε 100 γρ καρπούζι σε κομμάτια και το καθαρίζουμε από κουκούτσια.
  • Παίρνουμε μια θήκη σιλικόνης για κέικ 17 εκ. x 10 εκ και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού. Έπειτα προσθέτουμε το ζελέ
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες μέχρι να δέσει εντελώς.
Για το cheesecake
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με ένα μίξερ χειρός
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Τέλος, προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε
  • Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από το ζελέ που έχει ήδη δέσει.
  • Τέλος, αφήουμε στο ψυγείο για ακόμα 2-3 ώρες να δέσει και η κρέμα
  • Σερβίρουμε κρύο από το ψυγείο.
Cool Artisan