search

CHEESECAKE ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μια απλή εκδοχή του cheesecake και ένας πρακτικός τρόπος σερβιρίσματος για τα καλέσματα στο σπίτι. Η πλούσια κρέμα είναι η πιο βελούδινη κρέμα που μπορείς να απολαύσεις με ένα κουτάλι μέσα από το ποτήρι!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη βάση
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου oreo
Για την κρέμα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο, το τυρί κρέμα και  τη ζάχαρη άχνη.
     
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
  • Βάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα μπολ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το στήσιμο
 
  • Σπάμε με το χέρι τα 250 γρ. μπισκότα και γέμιζουμε τη βάση από 8 ποτήρια.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Μπορείς να αδειάσεις απλά με ένα κουτάλι από το μπολ ή χρησιμοποιώντας απευθείας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής για να δώσεις ωραίο σχήμα στην κορυφή.
  • Παίρνουμε ένα τρίφτη τυριού και τρίβουμε μπισκότο στην επιφάνεια των cheesecake.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.
Cool Artisan