search

Μους καπουτσίνο με καραμέλα

Kαθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πέφτει η θερμοκρασία, τα παλτό έχουν μπει πλέον στην ημερήσια διάταξη και μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές! Τα καλέσματα πληθαίνουν και όλο και περισσότερο βρισκόμαστε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι για καφέ (και πάντα γλυκό)! Οι κόκκινες συσκευασίες στα ράφια των Starbucks και τα αρωματικά, γιορτινά χαρμάνια εντείνουν ακόμα περισσότερο την προσμονή για τις γιορτινές ημέρες!

Βρίσκω πάντα μια δικαιολογία για να βάλω καφέ στα γλυκά μου. Προχτές, παρατηρούσα τον μπαρίστα στα Starbucks ο οποίος έφτιαχνε με προσήλωση έναν καπουτσίνο και σκεφτόμουν πόσο μοιάζει αυτή η διαδικασία με αυτή που κάνω εγώ όταν φτιάχνω ένα γλυκό. Είναι η προσοχή στις λεπτομέρειες, στις αναλογίες, στις γεύσεις, στις μυρωδιές, είναι η διαδικασία που όλες οι αισθήσεις σου πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να πετύχεις το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Με έμπνευση από τον μπαρίστα, γύρισα σπίτι κι έμπλεξα 2 κάψουλες Starbucks Espresso Roast με σοκολάτα και καραμέλα φτιάχνοντας την πιο «γεμάτη» μους καπουτσίνο!

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 50 ml (2 κάψουλες) Starbucks Espresso Roast
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 αβγά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 ml αλμυρή καραμέλα (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
  • 150 ml σαντιγί

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε μαζί με το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ, να λιώσουν σε μπεν μαρί - στερεώνοντας δηλαδή το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς το μπολ να αγγίζει τον πάτο της.
  • Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσουν.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα πολύ σφιχτή.
  • Χτυπάμε ελαφρά τους 2 από τους 3 κρόκους και τους προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα σοκολάτας.
  • Προσθέτουμε 50 ml (2 κάψουλες) Starbucks Espresso Roast και ανακατεύουμε, να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
  • Αφού έχει σχεδόν κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ⅓ της μαρέγκας και διπλώνουμε με μια μαρίζ να ενωθεί καλά με την κρέμα.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις για να παραμείνει το μείγμα αφράτο.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  • Σερβίρουμε με  σαντιγί και λίγη κανέλα προαιρετικά.
Cool Artisan