search

Μπισκότα με Μακεδονικό Ταχίνι κακάο


Νηστίσιμα και υγιεινά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις! Η σημερινή συνταγή για μπισκότα έχει σαν βασικό υλικό το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και είναι ιδανική για να πάρεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι στο πρωινό σου. Δεν χρησιμοποιώ ζάχαρη αλλά μόνο μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου / αγαύης αν είσαι vegan)
και δίνω την απαραίτητη τραγανότητα με χοντροκομμένα φουντούκια. Το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο περιέχει  όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου σπόρου του σουσαμιού και δίνει πλούσια γεύση στη συνταγή μας!

Tip 1: Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσεις την ώρα ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν μας φαίνονται πολύ μαλακά εκείνη τη στιγμή, μόλις κρυώσουν θα δέσουν.

Tip 2: Αν δεν έχεις αλεύρι βρώμης, απλά χτυπάς τη βρώμη στο blender μέχρι να γίνει σκόνη.

Tip 3: Μπορείς να ετοιμάσεις την ίδια συνταγή και με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, αν θες να φτιάξεις μπισκότα πορτοκαλιού.

Ακολούθησε με στο instagram.com/gabnikolaidis και δες την εκτέλεση αυτής της συνταγής σε βίντεο βήμα βήμα στα highlights μου. Κάθε μέρα ανεβαίνει σε βίντεο και μια καινούρια συνταγή.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 100 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε  σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη και το baking powder και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας.
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις γάντια μιας χρήσης σε αυτό το σημείο. Μετά από λίγα λεπτά το μείγμα θα ομογενοποιηθεί και θα μπορούμε να πλάσουμε στρογγυλά μπαλάκια.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα, αφού τους έχουμε δώσει σχήμα. Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 18 μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Cool Artisan