search

Μπιφτέκια Σολομού

Τα μπιφτέκια (κάθε είδους) δεν είναι εύκολη υπόθεση! Πόσο μάλλον τα μπιφτέκια σολομού που θέλουν ιδιαίτερη τεχνική για να βγουν νόστιμα και ζουμερά. Σήμερα σου δίνω την καλύτερη συνταγή που έχω εξελίξει μέσα στα χρόνια με μια ιδιαίτερη τεχνική που συνδυάζει τον “κιμά” σολομού με την υφή του φιλέτου! Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σε ανταμείψει!

Tip 1: Τα σερβίρω με πατάτες λαδορίγανη αλλά μπορείς να τα βάλεις και μέσα σε burger.

Tip 2: Μπορείς να παίξεις με τα μυρωδικά και αντί για δυόσμο να χρησιμοποιήσεις μαϊντανό, κόλιανδρο ή ό,τι άλλο έχεις.

Διάβασε επίσης:

 

 



Υλικά

Για τις πατάτες
  • 500 γρ. baby πατάτες (κομμένες σε τέταρτα)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κτγ ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τα μπιφτέκια σολομού
  • 2 φιλέτα σολωμού ((600 γρ.) καθαρισμένα από κόκαλα
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κυβάκι τζίντζερ (σαν ζάρι)
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

Εκτέλεση

Για τις πατάτες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες
  • Προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού
  • Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά
Για τα μπιφτέκια σολομού
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Προσθέτουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να καραμελώσουν.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί του τοστ, το ένα από τα δύο φιλέτα σολομού, το σκόρδο, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τα κρεμμύδια που έχουμε σοτάρει, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο,
  • Χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε το άλλο φιλέτο σολομού και το κόβουμε σε μεσαία κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια του σολομού με το μίγμα του μπλέντερ.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Θα προκύψουν 6-8 μπιφτέκια ανάλογα το μέγεθος που τα πλάσουμε.
  • Ακουμπάμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε ζεστά.
Cool Artisan