search

Μπιφτέκι κοτόπουλο γεμιστό σαν πίτσα

Πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά, ιδανικό για υγιεινή διατροφή! Ο κιμάς κοτόπουλου αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ η γέμιση συνδυάζει τη φρεσκάδα του σπανακιού με τη βαθιά, πλούσια γεύση των λιαστών ντομάτας και τη λιωμένη απόλαυση του τυριού. Με απλά υλικά και λίγα βήματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο πιάτο χωρίς περιττές θερμίδες. Η προσθήκη μιας τραγανής κρούστας από τριμμένη φρυγανιά και τυρί στο πάνω μέρος το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: ~350 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~45 γρ.
  • Υδατάνθρακες: ~10 γρ.
  • Λίπη: ~14 γρ.


Υλικά

(για 2 μερίδες)

  • 400 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • ½ κ.γ. αλάτι (2 γρ.)
  • ½ κ.γ. πιπέρι (1 γρ.)
  • 40 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ. τυρί κίτρινο light, τριμμένο
  • 4-5 φύλλα σπανάκι
  • 4-5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
Για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο (5 γρ.)
  • 1 κ.τ.γ. τριμμένη φρυγανιά (5 γρ.)
  • 3 κ.σ. τυρί κίτρινο light, τριμμένο (30 γρ.)

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τον κιμά κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια του.
  • Στη μισή επιφάνεια απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τριμμένο τυρί, τα φύλλα σπανάκι και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
  • Σκεπάζουμε προσεκτικά με το άλλο μισό του κιμά και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσει καλά.
  • Γαρνίρουμε με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και το επιπλέον τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά ο κιμάς.
  • Σερβίρουμε ζεστό!
Cool Artisan