Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: ~350 kcal
- Πρωτεΐνες: ~45 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~10 γρ.
- Λίπη: ~14 γρ.
Υλικά
(για 2 μερίδες)
- 400 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- ½ κ.γ. αλάτι (2 γρ.)
- ½ κ.γ. πιπέρι (1 γρ.)
- 40 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 80 γρ. τυρί κίτρινο light, τριμμένο
- 4-5 φύλλα σπανάκι
- 4-5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο (5 γρ.)
- 1 κ.τ.γ. τριμμένη φρυγανιά (5 γρ.)
- 3 κ.σ. τυρί κίτρινο light, τριμμένο (30 γρ.)
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τον κιμά κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια του.
- Στη μισή επιφάνεια απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τριμμένο τυρί, τα φύλλα σπανάκι και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
- Σκεπάζουμε προσεκτικά με το άλλο μισό του κιμά και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσει καλά.
- Γαρνίρουμε με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και το επιπλέον τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά ο κιμάς.
- Σερβίρουμε ζεστό!