search

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Σπιτικές μπάρες, χωρίς ψήσιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά! Η πιο απλή και πεντανόστιμη συνταγή για μπάρες από χουρμά που δίνουν την αίσθηση ότι έχουν σοκολάτα χωρίς να έχουν μέσα σοκολάτα, παρά μόνο κακάο.

Παίρνουν τη γλυκιά τους γεύση από τους χρουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου ενώ για τους ξηρούς καρπούς μπορείς να επιλέξεις ό,τι συνδυασμό σου αρέσει. Εγώ συνδυάζω αμύγδαλα με φουντούκια και κολοκυθόσπορο αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει!

Tip: Η δοσολογία που σου δίνω παρακάτω είναι για περίπου 10 – 12 μπάρες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι ένα μεγάλο blender. Αν το blender σου δεν έχει τόσο μεγάλο κάδο ή τόσα πολλά watt, μπορείς να κάνεις τη συνταγή σε μικρότερες δόσεις για να φτιάξεις λιγότερες μπάρες.

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 200 γρ. βρώμη
  • 800 γρ. χουρμάδες
  • 50 γρ. κακάο
  • 60 γρ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε ένα blender τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τον κολοκυθόσπορο και τη βρώμη μέχρι να είναι μικροκομμένα αλλά όχι αλεύρι
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ
  • Χτυπάμε στο blender τους χουρμάδες με το κακάο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να γίνει μια συμπαγής μάζα
  • Προσθέτουμε στο blender μια μικρή ποσότητα από το μίγμα της βρώμης και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όσο το blender χωράει και άλλη ποσότητα
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα από το blender στο μπολ με το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε καλά.
  • Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας σαν να το ζυμώνουμε
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 20 x 20 εκ. (ή ό,τι άλλο έχεις) και με τον πάτο ενός ποτηριού το πιέζουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού και να γίνει συμπαγές
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε τις μπάρες μας στις διαστάσεις που θέλουμε
Cool Artisan