search

Μπάρες Bounty με 5 υλικά – Χωρίς Ζάχαρη

Με 5 απλά υλικά φτιάχνεις τις πιο θρεπτικές και νόστιμες μπάρες με καρύδα και σοκολάτα σαν bounty, πλούσιες σε ενέργεια και καλά λιπαρά. Μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους αγαπούν τη γεύση της καρύδας και της σοκολάτας, αλλά θέλουν να αποφύγουν την προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης. Αυτή η συνταγή, που απαιτεί μόνο πέντε υλικά, είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για ένα γρήγορο σνακ, είτε πριν είτε μετά την προπόνηση. Με τη φυσική γλυκύτητα του μελιού και τη γεμάτη γεύση της καρύδας, αυτές οι μπάρες προσφέρουν ισορροπία μεταξύ απόλαυσης και διατροφικής αξίας.

Η κύρια βάση της συνταγής αποτελείται από γάλα, κορν φλάουρ και τριμμένη καρύδα, δημιουργώντας μια κρεμώδη αλλά σταθερή υφή. Το μέλι προσθέτει φυσική γλυκύτητα, ενώ η σοκολάτα κουβερτούρα δίνει την απαραίτητη επικάλυψη, μετατρέποντας τις μπάρες σε μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία. Επιλέγοντας κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, μπορείς να μειώσεις ακόμα περισσότερο την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάνοντας τη συνταγή ακόμα πιο υγιεινή.

Διατηρούνται:

  • Στο ψυγείο: έως 7 ημέρες, σε αεροστεγές δοχείο.
  • Στην κατάψυξη: έως 2 μήνες. Μπορείς να τις αποψύξεις σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν τις καταναλώσεις.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μπάρα)

  • Θερμίδες: 181 kcal
  • Πρωτεΐνες: 2.7 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 20.4 γρ.
  • Σάκχαρα: 13.6 γρ.
  • Λίπη: 10.8 γρ.
  • Κορεσμένα Λίπη: 7.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.


Υλικά

  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 80 γρ. μέλι
Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) όλα τα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, δεμένο μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (30 εκ. x 30 εκ.) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Κόβουμε το μείγμα σε 16 μπάρες και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε τις μπάρες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Cool Artisan