search

Τσίζκεϊκ φούρνου με βερίκοκα

Καλοκαιρινό, δροσερό, το τέλειο κέρασμα! Τσίζκεϊκ με γλυκά βερίκοκα που ψήνεται στο φούρνο και στη συνέχεια διατηρείται στο ψυγείο. Κρέμα με υπέροχη υφή και καλοκαιρινά φρούτα που δίνουν την πιο δροσερή νότα.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 170 γρ. κρύο βούτυρο, σε κύβους
  • 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αβγά,ελαφρώς χτυπημένα
  • 6 μέτρια βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να νοτίσει το αλεύρι και να μοιάζει το μείγμα με τρίμματα.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 33 x 23 εκ.
  • Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη λευκή ζάχαρη και το εκχύλισμα της βανίλιας,μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευθούν.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση που ψήσαμε.
  • Ανακατεύουμε, σε ένα μπολ μικρού μεγέθους, τα βερίκοκα με τη μαρμελάδα.
  • Στο τέλος, τοποθετούμε τα βερίκοκα πάνω από την κρέμα και καλύπτουμε το ταψί αλουμινόχαρτο (που δεν ακουμπάει τα βερίκοκα)
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες πριν το κόψουμε.
Cool Artisan