apple crumble

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βρώμη
  • 80 γρ ξηροί καρποί
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη (χωρισμένη στα δύο)
  • 1 κτσ κανέλα
  • 6 μήλα (3 κόκκινα - 3 πράσινα)
  • 1 κτσ βούτυρο για το ταψί
  • 50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά για διακόσμηση)

Instructions

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τη μισή μαύρη ζάχαρη
  • Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνεται συμπαγές, σαν νωπή άμμος
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • Κόβουμε τα μήλα σε φέτες
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20x30 εκ.
  • Αραδιάζουμε τα μήλα
  • Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη
  • Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *