search

Γιαουρτόπιτα με κολοκυθάκια και τοματίνια

Μια αλμυρή γιαουρτόπιτα στην οποία τον γευστικό τόνο δίνουν τα αβγά, η πικάντικη φέτα και η χαρακτηριστική γραβιέρα. Ο φρέσκος δυόσμος, τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια, δίνουν έναν ενδιαφέροντα μεσογειακό τόνο στο πιάτο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 6 αβγά
  • 300 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Φρέσκος δυόσμος
  • 2 baby κολοκυθάκια
  • 5-6 τοματίνια
  • Ελαιόλαδο και αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το δυόσμο πολύ λεπτό, τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.
  • Τέλος, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  • Τα τοποθετούμε πάνω από την πίτα μας και με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά για να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 60 λεπτά.
Tip: Τα πρώτα 30 λεπτά εγώ ψήνω την πίτα καλυμμένη με αλουμινόχαρτο για να μην καεί στη επιφάνεια και να ψηθεί σωστά εσωτερικά.
Cool Artisan