search

Κολοκύθια παναρισμένα σε αρσενικό Νάξου

Λεπτά, τριγωνικά sticks από baby κολοκυθάκια πανάρονται σε ένα μείγμα στο οποίο το συστατικό-έκπληξη δεν είναι άλλο από το πικάντικο ναξιώτικο τυρί με το παρεξηγήσιμο όνομα του αρσενικού. Μια συνταγή που προσφέρεται για finger food σε καλοκαιρινές μαζώξεις και πάρτι.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 3 baby κολοκύθια
  • 3 αβγά
  • Φρυγανιά όσο πάρει
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 150 γρ. αρσενικό Νάξου τριμμένο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτά, τριγωνικά sticks.
  • Χτυπάμε  τα αβγά σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και προσθέτουμε την πάπρικα και πιπέρι, όσο θέλουμε.
  • Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το τριμμένο τυρί.
  • Περνάμε το πρώτο κολοκυθάκι από το αβγό, μετά από τη φρυγανιά, μετά ξανά από το αβγό, ξανά από τη φρυγανιά, ξανά από το αβγό και, τέλος, από το τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε stick που έχουμε κόψει.
  • Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160°C.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
Tip: Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Cool Artisan