search

Cupcakes βανίλια – σοκολάτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θα γιορτάσεις φέτος την ημέρα των ερωτευμένων;

Για την βάση βανίλιας

  • 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Δάκρυα κουβερτούρας

Για το frosting βανίλιας

  • 450 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 170 γρ.  βούτυρο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • ½  κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.
  • Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
  • Ρίχνουμε και τα δάκρυα κουβερτούρας.
  • Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο.
  • Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.

 



Cool Artisan