search

Μήλα σε κρασί με γέμιση κρέμα μασκαρπόνε

Spiced Red Wine Apples with Vanilla Mascarpone Cream Recipe, συνταγή, μήλα, βρασμένα, κρασί, κανέλα, μασκαρπόνε, κρέμα, βανίλια, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Ένα γλυκό χωρίς υδατάνθρακες που θα κάνει το σπίτι να μοσχομυρίσει Χριστούγεννα! Λατρεύω τα αρώματα που γεμίζουν το σπίτι κάθε φορά που κάνω αυτό το γλυκό, ειδικά ο συνδυασμός του κρασιού με την κανέλα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί (όπως Cabernet, Merlot, Shiraz)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κανέλες
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 12 μήλα
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας

Spiced Red Wine Apples with Vanilla Mascarpone Cream Recipe, συνταγή, μήλα, βρασμένα, κρασί, κανέλα, μασκαρπόνε, κρέμα, βανίλια, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σάλτσα, αναμειγνύουμε το κρασί με τη ζάχαρη, κανέλα, το πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να βεβαιωθούμε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί ενετλώς και τη βάζουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα χωρίς να βγάλουμε το λωναράκι.
  • Στη συνέχεια, κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του κάθε μήλου και βγάζουμε τους σπόρους.
  • Βάζουμε κάθε μήλο στο μίγμα κρασιού.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Μπορείς να τσεκάρεις με ένα πιρούνι για να δεις αν έχουν βράσει εντελώς τα μήλα.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα γμεταφέρουμε τα μήλα σε ένα πλαστικό τάπερ αρκετά μεγάλο.
  • Χρησιμοποιώτας ένα σουρωτήρι ρίχνουμε το μίγμα κρασιού πάνω από τα μήλα, κρατώντας τα μπαχαρικά.
  • Καλύψτε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. Όσο περισσότερο σταθούν τόσο πιο νόστιμα γίνονται.
  • Στραγγίζουμε το μίγμα κρασιού σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε τα μήλα στην άκρη.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά περίπου 2/3 ο όγκος, και να πήξει σαν σιρόπι αυτό θα πάρει περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα κορνέ.
  • Γεμίζουμε κάθε μήλο από την κάτω πλευρά με κρέμα.
  •  Στολίζουμε τα γεμισμένα μήλα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα κρασιού.

Spiced Red Wine Apples with Vanilla Mascarpone Cream Recipe, συνταγή, μήλα, βρασμένα, κρασί, κανέλα, μασκαρπόνε, κρέμα, βανίλια, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan