search

Γιουβέτσι Σολομού

Το γιουβέτσι γίνεται πιο ανοιξιάτικο συνδυασμένο με φιλέτα σολομού!

Υλικά
2 φιλέτα σολομού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κ. γλ. ζάχαρη
500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

συνταγή, γιουβέτσι σολομου, Γαβριήλ Νικολαίδης, cool artisan, pasta, slamon, tomato sauce

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, πιπεριά, κι αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα, περίπου για 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά, όπως θα κάναμε και με το ριζότο. Το αδειάζουμε σε πυρέξ. Αφαιρούμε από τη σάλτσα όσα από τα λαχανικά δε έχουν λιώσει, ειδικά τα σκόρδα, και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα δύο φιλέτα σολομού.

συνταγή, γιουβέτσι σολομου, Γαβριήλ Νικολαίδης, cool artisan, pasta, slamon, tomato sauce

 



Cool Artisan