search

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με σάλτσα τυριού και κοτόπουλο

 

Portobello Mushroom stuffed with Cheese Sauce and Chicken COOL ARTISAN Γαβριήλ Νικολαίδης

Για τα μανιτάρια

Υλικά

4 μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τα βάζουμε σε ένα ταψί, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Portobello Mushroom stuffed with Cheese Sauce and Chicken COOL ARTISAN Γαβριήλ Νικολαίδης

Για την κρέμα τυριού

Υλικά

2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας γρηγορα μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Αυτή είναι η βασική τεχνική για μπεσαμέλ.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το τυρί. Εγώ χρησιμοποίησα λαδοτύρι Μυτιλήνης αλλά μπορείς να βάλεις και παρμεζάνα.

Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μανιτάρια και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Portobello Mushroom stuffed with Cheese Sauce and Chicken COOL ARTISAN Γαβριήλ Νικολαίδης

Για το κοτόπουλο

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι της σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (δεντρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωσικά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το αλείφουμε με το μείγμα. Το ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όσο πιο αργά (σε χαμηλή θερμοκρασία για περισσότερη ώρα) τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το κοτόπουλο.

Στήνουμε το πιάτο βάζοντας κάτω τα μανιτάρια και από πάνω τα φιλετίνια κοτόπουλου. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πολλή αγάπη.

Portobello Mushroom stuffed with Cheese Sauce and Chicken COOL ARTISAN Γαβριήλ Νικολαίδης



Cool Artisan