search

Χριστουγεννιάτικη τάρτα με δαμάσκηνα, μπέικον και πράσο

γιορτινή συνταγή, τάρτα δαμάσκηνο, μπέικον, πράσο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, tart, parmesan, bacon, leek, dough, recipe, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Αυτή είναι η τελευταία μου συνταγή για το 2014! Επέλεξα να κάνω μια τάρτα γιατί λατρεύω τις τάρτες αλλά και γιατί ήθελα να σας πω το ένα και μόνο πράγμα που έχω νοιώσει μαγειρεύοντας… Οι συνταγές δεν είναι υλικά και γραμμάρια, δεν είναι δοσολογίες και οδηγίες… είναι κάτι πολύ περισσότερο είναι αγάπη και πάθος! Ποτέ δεν θα σου πετύχει μια συνταγή αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτόν για τον οποίο την κάνεις! Αν την κάνεις για τον εαυτό σου, πρέπει να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να αγαπάς τον εαυτό σου! Μόνο έτσι θα πας μπροστά, θα εξελιχθείς σαν άνθρωπος και θα καταφέρεις να δεχτείς την αγάπη των άλλων. Ότι κάνεις, κάντο με την καρδιά σου και ένα μεγάλο χαμόγελο.

γιορτινή συνταγή, τάρτα δαμάσκηνο, μπέικον, πράσο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, tart, parmesan, bacon, leek, dough, recipe, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μπέικον
  • 10 δαμάσκηνα (ή ξερά σύκα αν εχεις) κομμένα στη μέση
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • 200 γρ γραβιέρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ροκφόρ
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το πράσο.
  • Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το μπέικον.
  • Ρίχνουμε τα τυριά, τα δαμάσκηνα και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχτι να δέσει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε στην προψημένη τάρτα και ψήνουμε για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

γιορτινή συνταγή, τάρτα δαμάσκηνο, μπέικον, πράσο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, tart, parmesan, bacon, leek, dough, recipe, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan