search

Η συνταγή για Cheesecake που πετυχαίνει πάντα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει αυτή η συνταγή!

 perfect, easy, simple, cheesecake, recipe, strawberry, marmalade, απλή, γρήγορο, εύκολη, συνταγή, τσιζκέικ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη

500 γρ. μαρμελάδα φράουλα (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
2 κουτ. σούπας νερό

perfect, easy, simple, cheesecake, recipe, strawberry, marmalade, απλή, γρήγορο, εύκολη, συνταγή, τσιζκέικ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπαμε μαζί. Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα. Το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο και το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Μπορείς να το κάνεις και με το χέρι αλλα απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Για το topping

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Μπορούμε να γαρνίρουμε είτε με φράουλες είτε με φρούτα του δάσους.

perfect, easy, simple, cheesecake, recipe, strawberry, marmalade, απλή, γρήγορο, εύκολη, συνταγή, τσιζκέικ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης



Cool Artisan