search

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: ΣΤΟ ΜΑΥΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΙΝΔΟ

maurikos slide

Τα αδέρφια Μαυρίκου έχουν το ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια της Ρόδου. Θα τους βρεις μπαίνοντας στη Λίνδο να μαγειρεύουν ιταλική κουζίνα με ροδίτικο τρόπο. Ο παππούς Μαυρίκος, δεινός μάγειρας και πολυταξιδεμένος ξεκίνησε από τη Λίνδο ταξίδεψε στην Κούβα, την Αμερική, άνοιξε Bistro στη Μασσαλία και έπειτα επέστρεψε στη Λίνδο το 1912 όπου και άνοιξε τη διάσημη ταβέρνα του.

Σήμερα τη σκυτάλη έχουν πάρει τα δυο εγγόνια του: Δημήτρης και Μιχάλης. Η κουζίνα του συνεχίζει να βάζει την κατσαρόλα στο καζάνι με το ίδιο τρόπο, ακόμα και αν έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας. Τα πιάτα του έχουν δοκιμάσει η Τζακι με τον Ωνάση, ο Ανιέλι της Fiat και οι Pink Floyd.

 

Μέχρι σήμερα σαρώνουν τα βραβεία της γαστρονομίας ενώ στους τοίχους θα βρεις φωτογραφίες από το περιοδικό Stern και το ολοσέλιδο αφιέρωμα που τους είχαν κανει οι New York Times. Είχα την τιμή και την ευτυχία να δοκιμάσω τις γεύσεις του Μαυρίκου στο σπίτι του, στην καρδιά της Λίνδου. Μου άνοιξε το σπίτι, την κουζίνα και την καρδιά του. Μου μίλησε για τα πιάτα που του έμαθε να μαγειρεύει ο πατέρας του, το κύμινο που στη Ρόδο το λένε «μακριά μυρωδιά». Έφαγα τη λακάνη ένα παραδοσιακό πιάτο με κρέας, χοντρό και ξύσμα από περγαμόντο που μαγειρεύεται για 24 ώρες, ένα σπιρτόζο τζατζίκι του ονείρου, μελιτζανοσαλάτα βελούδινη και χίλιες δυο άλλες λιχουδιές. Στο λεωφορείο της επιστροφής πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται πως όσο δύσκολο και αν είναι να ορίσω τι σημαίνει καλός μάγειρας μπορώ να καταλήξω σε τρία πράγματα: κληρονομιά, πρώτη ύλη και αγάπη.

 

Info:

Διεύθυνση: Κεντρική Οδός Λίνδου 851 07

Τηλέφωνο: 2244 031232 (Κράτηση Απαραίτητη)



Cool Artisan