Σουφλέ κολοκύθι

Zucchini Souffle Recipe, συνταγή, σουφλέ, κολοκύθι, λουκάνικο, παρμεζάνα, αυγά, μαρέγκα, meringue, eggs, sausage, parmesan, coolartisan, γαβριήλ Νικολαΐδης

Αυτή η συνταγή είναι μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή της συνταγής που βρήκα στο pirouni.gr της Ελένης Ψυχούλη. Νιώθω μεγάλη χαρά και ευτυχία που έχω δουλέψει δίπλα στην Ελένη. Την θαυμάζω όχι μόνο για τις γνώσεις και το μεράκι της στη δουλειά αλλά κυρίως σαν άνθρωπο. Ελένη μου, σε θαυμάζω για τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει τον γιο σου, τον τρόπο που μιλάς (για ό,τι κι αν μιλάς) και για τον τρόπο που χαίρεσαι τις απολαύσεις της ζωής!

Στα δικά μας τωρά: Το κολοκύθι είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του σουφλέ! Το κάνει τόσο δροσερό και ανάλαφρο, βελούδινο και χορταστικό!

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι λουκάνικο κοτόπουλο ή λουκάνικο με πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 125 gr. αγελαδινό βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλαδάκια της ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και πιπέρι

Zucchini Souffle Recipe, συνταγή, σουφλέ, κολοκύθι, λουκάνικο, παρμεζάνα, αυγά, μαρέγκα, meringue, eggs, sausage, parmesan, coolartisan, γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κολοκύθι με το βούτυρο και με λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, τη μπέικιν, το παριζάκι, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και τέλος τους κρόκους.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα ιδανικά στην στρογγυλή φόρμα του σουφλέ με τα ψηλά τειχώματα ή σε ένα μικρό ταψί-δεν θέλουμε να είναι πολύ απλωτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.

Tip: Τα μικρά κολοκυθάκια είναι καλύτερα, γιατί δεν βγάζουν πολλά υγρά.

Zucchini Souffle Recipe, συνταγή, σουφλέ, κολοκύθι, λουκάνικο, παρμεζάνα, αυγά, μαρέγκα, meringue, eggs, sausage, parmesan, coolartisan, γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *