Από 13 Ιουνίου, το «Θα σε Κάνω Βασίλισσα» σαλπάρει για Αίγινα

Πιστό στην υπόσχεση του «Θα σε Κάνω Βασίλισσα», το winebar-restaurant του Βοτανικού σαλπάρει για Αίγινα και δηλώνει: «Aegina Vasilissa»! Ο δημιουργός του, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο-μπαρ. To «Aegina Vasilissa» βρίσκεται πάνω από το παλιό λιμάνι της Σουβάλας, με πανοραμική θέα στο γραφικό κόλπο, σε έναν ιδιαίτερο, εντυπωσιακό χώρο τον οποίο επιμελήθηκε ο Kirios Criton!

Το μενού του εστιατορίου υπογράφει ο σεφ του «Θα σε Κάνω Βασίλισσα» Σπύρος Κοντός, ο οποίος δίνει έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά. Μία λίστα κρασιών από περίπου 60 ετικέτες συνοδεύει άριστα το φαγητό, ενώ στο μεγάλο μπαρ σερβίρονται cocktails, premium αποστάγματα και σαμπάνια!

Σύμφωνα με την περιγραφή του Δελτίου Τύπου, ένας μπλε διάδρομος από έξω έως μέσα, σε οδηγεί σε ένα τεράστιο «μπαλκόνι» πάνω από το παλιό λιμάνι. Πριν βγεις έξω, περνάς από ένα «θάλαμο» υποδοχής – μονοχρωμία YvesKleinblue. Οι πόρτες «φοράνε» μπλε γυαλιά ηλίου. Πρώτη εικόνα το μπαρ. Με μορφή υπαίθριας ιχθυαγοράς και στέγαστρο coral. Πάγκοι ντυμένοι με γαλάζια πλακάκια και αποφλοιωμένη λυγαριά. Αριστερά απλώνεται το εστιατόριο. Στο κέντρο, αναπαυτικά καθιστικά με διαχωριστικά λυγαριάς. Τραπέζια, σαν ξύλινες σχεδίες. Κουβάδες έχουν ψαρέψει το είδωλο του fullmoon από την επιφάνεια της θάλασσας. Καρέκλες σκηνοθέτη παντού, με πανί blueblack, για να εμπνευστείτε τη δική σας καλοκαιρινή ταινία με σενάριο «διακοπές στην Αίγινα». Ένα θερινό σινεμά, πάνω σε «κατάστρωμα πλοίου».

Η Κουζίνα του «Aegina Vasilissa»

Το στυλ της κουζίνας είναι ελληνική-δημιουργική, με μια μεγάλη κάρτα στην οποία έχουν ξεχωριστή θέση τα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ δεν λείπουν και οι επιλογές σε κρέας. Τις φρέσκιες, δροσερές σαλάτες από λαχανικά και όσπρια, διαδέχονται τα ορεκτικά όπως η Μελιτζάνα Σχάρας με κρέμα κατσικίσιου τυριού, μαρμελάδα φρέσκου κρεμμυδιού και ζελέ ντομάτας, το Καλαμάρι με σάλτσα ούζου και σαλάτα μαραθόριζας, και οι Σαρδέλες σχάρας με πουρέ φασολιού, φρέσκια πίκλα αγγουριού και σάλτσα βασιλικού. Αλλά και Μοσχαρίσιο Σουβλάκι με μοσχολέμονο, λεμονόχορτο, τσίλι και μέλι, που  σερβίρεται  με γιαούρτι και ταχίνι, καθώς και Κλέφτικο με κατσικάκι μπρεζέ σε χειροποίητο φύλλο λαδιού. Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα Κριθαρότο με φινόκιο και carpaccio μπαρμπούνι και οι Χυλοπίτες με χταπόδι, φρέσκο κρεμμύδι, ελιές και κάπαρη.

Στα κυρίως οι επιλογές είναι εξίσου πολλές: Σφυρίδα σχάρας με σπαράγγια και σάλτσα δενδρολίβανο,  Χριστόψαρο ποσέ με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, αλλά και Γύρος χοιρινός με τοματίνια κονφί, καραμελωμένα κρεμμύδια, τζατζίκι ραπανάκι και πίτα σχάρας και Μπουκίτσες αρνιού με καπνιστή μους μελιτζάνας και σάλτσα μαυροδάφνη-κέδρο.

To μπαρ του «Aegina Vasilissa»

H κάρτα του μεγάλου μπαρ ακολουθεί τη λογική του Βοτανικού. Στην Αίγινα, λοιπόν, το κριθάρι γίνεται κέδρος και το ζαχαροκάλαμο αγαύη! Αυτό σημαίνει ότι η λίστα είναι πλούσια σε τζιν και τεκίλα αντικαθιστώντας τα πιο χειμωνιάτικα ουίσκι και ρούμι, επιλογές των οποίων, όμως, υπάρχουν στον κατάλογο. Περίπου 20 ετικέτες από απλά και premium τζιν και ισάριθμες από τεκίλα σερβίρονται με premium αναψυκτικά, ενώ μια δυνατή κάρτα με κλασικά και signature cocktails ολοκληρώνουν τον κατάλογο.

Μια ακόμη έκπληξη του μπαρ της «βασίλισσας» της Αίγινας είναι η εκλεκτή σαμπάνια Taittinger, η οποία σερβίρεται σε ποτήρι στην τιμή των 10 ευρώ και σε φιάλη στην τιμή των 50 ευρώ. Το μπαρ έχει δικό του Bar Menu, καθώς και τα ξεχωριστά πλατό τυριών και αλλαντικών από μικρούς παραγωγούς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Από τις 60 επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αρκετές σερβίρονται και σε ποτήρι. Αυτά και πολλά ακόμη από 13 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι στο Aegina Vasilissa.

Info:

Διεύθυνση: Λιμάνι Σουβάλας, Αίγινα

Τηλέφωνο: 2103459299, 6980486175

Facebook: https://www.facebook.com/thasekanovasilissa/

Instagram: https://www.instagram.com/tha_se_kano_vasilissa_winebar/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *