Σουφλέ σοκολάτας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

IMG_3874

Αυτή η εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη ολόκληρη στα γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου! Ως γιορτή δεν με ενθουσίασε ποτέ αλλά ως αφορμή για σοκολάτα (και ακόμα περισσότερη σοκολάτα) μου δίνει λόγο να είμαι χαρούμενος όλο το Φεβρουάριο! Ξεκινάω με μια κλασική συνταγή για σουφλέ σοκολάτας που είναι ιδανική για κάθε είδος ρομαντικού dinner! Στις αναλογίες που σας γράφω βγαίνουν περίπου 12 σουφλέ! Μπορείς όμως να ψήσεις όσα θες και το υπόλοιπο μείγμα να το βάλεις στην κατάψυξη! Διατηρείται μέχρι και 6 μήνες!

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 7 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο
  • λίγο κακάο και βούτυρο για τις φόρμες

IMG_3871

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 160°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 αντικολλητικές φόρμες.
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι  να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
  • Τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον καφέ και το αλάτι.
  • Σχίζουμε την βανίλια και με ένα μαχαίρι παίνουμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Γεμίζουμε στα 3/4 περίπου τις φόρμες μας.
  • Ψήνουμε για 12 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

IMG_3872

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *