Τάρτα με πατάτες και κόκκινινες πιπεριές

Δώσε μου μια τάρτα και θα σκεφτώ μια διαφορετική γέμιση! Μπορώ να φιάξω 365 διαφορετικές τάρτες μέσα σε ένα χρόνο. Αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου (και χορταστικές) γεύσεις.

Potatoes and red peppers tart, τάρτα με κολοκυθάκια, πράσα, ζύμη για τάρτα, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan Υλικά

300 γρ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους)
2 πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κολοκυθάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά καρέ)
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. φέτα
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Potatoes and red peppers tart, τάρτα με κολοκυθάκια, πράσα, ζύμη για τάρτα, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες. Δεν πρέπει να λιώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα πράσα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πατάτες και τις πιπεριές. Αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μίγμα.

Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε από πάνω όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160°C.

Potatoes and red peppers tart, τάρτα με κολοκυθάκια, πράσα, ζύμη για τάρτα, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *