Cupcake παρμεζάνας με icing από τυρί κρέμα

savory, cupcake, parmesan, yogurt, basil, muffin, recipe, συνταγή, μάφιν, κάπκεικ παρμεζάνας, τυρί κρέμα, γιαούρτι, βασιλικός, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Tα muffins παρμεζάνας είναι για μένα ένα πεδίο έρευνας και πειραματισμού! Είναι ολόκληρη επιστήμη! Αυτή τη φορά εξέλιξα μια παλιά συνταγή και είμαι super χαρούμενος με το αποτέσμα! Σε άλλα νέα ξεκίνησα και στο JOY, ναι αυτό στο MEGA! Έχω ήδη γυρίσει τρία επεισόδια, με γλυκές και αλμυρές συνταγές και επεται συνέχεια! Ανυπομονώ να σας δείξω τα videos!

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό ή ρίγανη
  • 150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι

savory, cupcake, parmesan, yogurt, basil, muffin, recipe, συνταγή, μάφιν, κάπκεικ παρμεζάνας, τυρί κρέμα, γιαούρτι, βασιλικός, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα και το βασιλικό σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  • Χτυπάμε τη μουστάρδα μαζί με τα αυγά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το γιαούρτι μέσα στο μείγμα του βουτύρου. Ρίχνουμε εναλλάξ το ένα τρίτο από το γιαούρτι με τα στερέα υλικά.
  • Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 15-20 λεπτά.

Υλικά

  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 1/2 ματσάκι άνιθο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τον άνιθο.
  • Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ.
  • Αφού κρυώσουν τα muffins τα στολίζουμε με το icing.

savory, cupcake, parmesan, yogurt, basil, muffin, recipe, συνταγή, μάφιν, κάπκεικ παρμεζάνας, τυρί κρέμα, γιαούρτι, βασιλικός, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *