Αρνάκι με δενδρολίβανο και κάπαρη

greek traditional recipe, andros, salad, σαλάτα, συνταγή, Άνδρος, Aegea hotel, shripms, lamp, lemon, γαρίδες, αρνάκι, γαβριήλ Νικολαΐδης,cool artisan 2

Τα μυρωδικά του Αιγαίου πλημμυρίζουν με αρώματα το αγαπημένο κρέας των νησιωτών. Το δεντρολίβανο και η κάπαρη συναντιούνται σε ένα παιχνίδι γεύσης, σε μια παραδοσιακή συνταγή. Είναι ένα πιάτο που συντροφεύει τις χαρές και τις γιορτές όλων των Ελλήνων.

Υλικά

  • 1 αρνάκι μπούτι κομμένο φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνάκι και από τις δυο πλευρές στο ελαιόλαδο.
  • Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμόνι.
  • Βάζουμε την κάπαρη, τα δαφνόφυλλα και το δεντρολίβανο.
  • Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι, σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για δυο ώρες.
  • Σερβίρουμε παραδοσιακά με τηγανητές πατάτες και ρύζι.

1 Comment on Αρνάκι με δενδρολίβανο και κάπαρη

  1. Bunny Eats Design
    Σεπτέμβριος 1, 2014 at 1:34 πμ (5 έτη ago)

    Great flavours! I always use rosemary and garlic with lamb but haven’t tried capers before (which I usually use with fish or chicken).

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *