Cookies γεμιστά με παγωτό

Ice cream Cookies1

Αυτή η ιδέα μου ήρθε όταν ανακάλυψα αυτά τα κουπάτ σε σχέδιο παγωτού! Ήταν η τέλεια αφορμή για να ψήσω την αγαπημένη μου συνταγή για μπισκότα βουτύρου από το βιβλία της Αθηνάς Πάνου (aka Sugar Buzz). Παγωτό είχα ήδη αφού είχα κάνει πρόσφατα διπλή δόση από αυτό το τέλειο σοκολατένιο παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Κάνε κλικ εδώ για να κλέψεις τη συνταγή.

Μπισκότα Βουτύρου

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1αυγό
  • 2κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 340 γρ. αλεύρι

Ice cream Cookies3

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Στην αρχή μοιάζει με βρεγμένη άμμος αλλά στη συνέχεια ομογενοποιείται και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Σταματάμε το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
  • Τυλίγουμε κάθε τμήμα της μεμβράνης και το πλαταίνουμε ελαφρώς, να μην είναι μπάλα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 170°.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
  • Ξετυλίγουμε από τη μεμβράνη και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο χαρτί λαδόκολλας.
  • Καλύπτουμε με καινούρια μεμβράνη και την ανοίγουμε σε πλάστη πάχους 5 χιλιοστών.
  • Τα κομμάτια που περισσεύουν τα πλάθουμε ξανά με τα χέρια μας και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
  • Αν έχει μαλακώσει η ζύμη την ξανάβαζουμε στο ψυγείο.
  • Ψηνουμε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων.
  • Όταν οι άκρες ροδοκοκκινίσουν είναι ετοιμα.

Για το στήσιμο

Ενώνεις δυο μπισκότα με παγωτό σοκολάτα και τα παγώνεις για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τα σερβίρεις!

Ice cream Cookies2

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *