Καλοκαιρινός Χαλβάς

καλοκαιρινός, χαλβάς, συνταγή, νεκταρίνια, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που συνήθως ξεχνάμε το καλοκαίρι! Με αυτή τη συνταγή όμως γίνεται δροσερός, φρουτένιος, ό,τι χρειάζεσαι για τις απογευματινές λιγούρες

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιo
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νεκταρίνια πολτοποιημένα μαζί με τη φλούδα τους
  • 3 φλιτζάνια νερό

Για τη διακόσμηση

  • 8 λεπτές φέτες από νεκταρίνι

καλοκαιρινός, χαλβάς, συνταγή, νεκταρίνια, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης 3
Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι.
  • Τα καβουρντίζουμε καλά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε συνεχώς να αναμειχτούν όλα μαζί τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
  • Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Μεταφέρουμε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε φόρμα για κέικ που έχουμε πρώτα διακοσμήσει με τις φέτες από το νεκταρίνι και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

καλοκαιρινός, χαλβάς, συνταγή, νεκταρίνια, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης 4

H έμπνεση της συνταγής ήρθε από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly.gr

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *