Cheesecake στο φούρνο με dulce de leche

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

Αυτή η συνταγή είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τις μεταμεσονύκτιες υπογλυκαιμίες! Τρώγεται τέλειο, κρύο από το ψυγείο!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 120 γρ. λιωμένο ελαφρώς, βούτυρο αγελάδος

Γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. Dulce de leche (δηλαδή ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει μέσα στην κονσέρβα για τρείς ώρες μέχρι να καραμελώσει)

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 20 ml. νερό

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το σχεδόν λιωμένο βούτυρο,φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής και επίπεδη βάση.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Γέμιση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.
  • Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
  • Προσθέτουμε το Dulce de leche και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση μπισκότου και βάζουμε ξανά στο φούρνο αυτή τη φορά στους 180° C.
  • Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, έως ότου το γλυκό πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Σάλτσα φράουλας

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Απλώνουμε πάνω στο cheesecake όταν έχει κρυώσει.

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *