Συνταγή για κάπκεικς καρότου

Μια έξυπνη ιδέα για το πρώτο brunch της νέας χρονιάς!

carrot cupcake recipe συνταγή για cupcake καρότου cream cheese icing new years eve Γαβριήλ Νικολαίδης cool artisan

Υλικά

4 αυγά
225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
300γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Πραλίνες για διακόσμηση

carrot cupcake recipe συνταγή για cupcake καρότου cream cheese icing new years eve Γαβριήλ Νικολαίδης cool artisan

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες για cupcakes και αδειάζουμε το μείγμα. Αυτή η δόση φτιάχνει περίπου 15.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε. Στη συνέχεια απλώνουμε την επιφάνεια και διακοσμούμε με πραλίνες.

carrot cupcake recipe συνταγή για cupcake καρότου cream cheese icing new years eve Γαβριήλ Νικολαίδης cool artisan

 

1 Comment on Συνταγή για κάπκεικς καρότου

  1. Maxwell
    Φεβρουάριος 21, 2016 at 11:54 πμ (3 έτη ago)

    Really trustworthy blog. Please keep uptading with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *