CARROT CAKE ΜΕ FROSTING ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting Recipe, walnuts, ginger, classic, συνταγή, κέικ καρότο, τυρί κρέμα, επικάλυψη, γλάσο, καρύδι, τζίντζερ, food blog, food styling, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Τον τελευταίο μήνα δοκίμασα πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής μέχρι να καταλήξω στις ιδανικές αναλογίες για να φτιάξω ένα φουσκωτό αλλά ζουμερό και βελούδινο κέικ! Το καρότο δίνει μια μαγική σχεδόν φρουτένια γεύση ενώ το γλάσο πρέπει να είναι αέρινο σχεδόν συννεφένιο!

Υλικά για το κέικ

  • 4 αυγά
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting Recipe, walnuts, ginger, classic, συνταγή, κέικ καρότο, τυρί κρέμα, επικάλυψη, γλάσο, καρύδι, τζίντζερ, food blog, food styling, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για το γλάσο

  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
  • Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram

3 Comments on CARROT CAKE ΜΕ FROSTING ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

  1. penny
    Μάρτιος 26, 2015 at 9:09 μμ (5 έτη ago)

    Ευκολη συνταγη,θα τη δοκιμασω σιγουρα. Το κεικ για ποσο διατηρειται και που;Θελει ψυγειο;

    Απάντηση
  2. Christina
    Φεβρουάριος 29, 2016 at 11:03 μμ (4 έτη ago)

    Μπορούμε να μη βάλουμε καρύδια; Χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στα υπόλοιπα υλικά;

    Απάντηση
    • coolart1san
      Απρίλιος 8, 2016 at 12:17 μμ (4 έτη ago)

      Μπορείς να τα βγάλεις αν θες! Δεν αλλάζει κάτι άλλο στα υλικά!

      Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *