Κρεατόπιτα Κανταΐφι

Αυτή η συνταγή είναι μια αποτέλεσμα βραδινής λιγούρας και δημιουργικού συνδυασμού των leftovers σε μια θερμιδική carefree περίοδο της ζωής μου! Έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σε εορταστικά τραπεζώματα και καλοκαιρινές κατανύξεις στη βεράντα! Είναι εξαιρετικά εύκολο αλλά εντυπωσιακά θεαματικό!

κρεατόπιτα σε φύλλο κανταΐφι, cappeli d'angelo, meat pie, veal, carrot, olive oil, recipe, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά

1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 αυγά (μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι από το ένα)
250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
5 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου σος
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι, θρούμπι ή ό,τι άλλο έχεις στη διάθεση σου)
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κρεατόπιτα σε φύλλο κανταΐφι, cappeli d'angelo, meat pie, veal, carrot, olive oil, recipe, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καρότα (κομμένα σε φέτες), το σκόρδο και τις ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και την μπάρμπεκιου σος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 20 με 30 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα και τις πιπεριές.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, προαιρετικά. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρέξ και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα. Όταν τοποθετήσουμε την πίτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

  κρεατόπιτα σε φύλλο κανταΐφι, cappeli d'angelo, meat pie, veal, carrot, olive oil, recipe, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

 

Serve with Love

cool artisan instagram γαβριηλ νικολαιδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *