Capelli d’angelo Cheese Pie Souffle Recipe

 Capelli d'angelo, Cheese Pie,  Souffle, feta cheese, Recipe edam, τυρόπιτα, καταιφι, φέτα, σουφλέ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Υλικά

1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
4 αυγά (μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι από τα δύο)
500 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμ. φέτα χοντροσπασμένη
400 γραμμ. Edam τριμμένο
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Capelli d'angelo, Cheese Pie,  Souffle, feta cheese, Recipe edam, τυρόπιτα, καταιφι, φέτα, σουφλέ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα (αν θέλουμε μόνο ένα κρόκο), το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, προαιρετικά.
  • Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
  • Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρέξ και αδειάζουμε τη γέμιση.
  • Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα.
  • Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
  • Χτυπάμε σε μπολ τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι.
  • Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
  • Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 25°C, στον αέρα.
  • Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

 Capelli d'angelo, Cheese Pie,  Souffle, feta cheese, Recipe edam, τυρόπιτα, καταιφι, φέτα, σουφλέ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *