Βασική συνταγή για μπισκότα βρώμης

oat cookies, basic recipe, light,ingredients, συνταγή, μπισκότα, βρώμης, Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

Το πιο υγιεινό σνάκ ιδανικό για την παραλιά!


Υλικά συνταγής

  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 85 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
  • 85 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια

oat cookies, basic recipe, light,ingredients, συνταγή, μπισκότα, βρώμης, Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε την ακατέργαστη και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
  • Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης.
  • Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.
  • Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα.
  • Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
  • Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.
  • Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.
  • Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπέικιν πάουντερ ώστε η ζύμη να γίνει πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα. Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.

oat cookies, basic recipe, light,ingredients, συνταγή, μπισκότα, βρώμης, Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *