ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 3 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

slide

Με αφορμή τον τρύγο στο κτήμα του Κυρ Γιάννη, ταξίδεψα στη Νάουσα όπου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, το πληθωρικό τυρί μπάντο ένα από τα πιο αρχαία τυριά της Ελλάδας, μουσταλευριά της στιγμής και τη βορειοελλαδίτικη εκδοχή του τουρλού, τη μάντζα. Φυσικά δεν θα έφευγα χωρίς να έχω πάρει τις αυθεντικές συνταγές.

Κάνε κλικ παρακάτω για να δεις τη συνταγή που θες.

Η παραδοσιακή ναουσαίικη κουζίνα, αξιοποιεί με μαεστρία τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν το κλίμα, το έδαφος και το περιβάλλον του βουνού. Με βασικά υλικά τα φρέσκα ζαρζαβατικά, τα όσπρια και τα φρούτα της περιοχής οι νοικοκυρές δημιούργησαν μια μεγάλη ποικιλία απλών ή πιο σύνθετων φαγητών για τις καθημερινές αλλά και τις εορταστικές ανάγκες της οικογένειας. Δεν λείπει βέβαια το κυνήγι (και δει το αγριογούρουνο) που μπορείς να δοκιμάσεις στις λόκαλ ταβέρνες.

ΜΠΑΤΖΙΟΠΙΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΠΑΤΖΟ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΠΕΡΕΚ

IMG_7967

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

IMG_7969

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

IMG_7971

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *