Γιαουρτογλυκο Με Φραουλες

Η άνοιξη είναι η περίοδος που εμφανίζονται σιγά σιγά τα γιαουρτογλυκά στο ψυγείο! Σήμερα σας φτιάχνω μια εκδοχή πολύ light και ελαφριά που θέλει ελάχιστο χρόνο για να στηθεί!

Συστατικα

  • 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 200 γρ. γάλα πλήρες (ή 1 κούπα)
  • 100 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ (ή 5 κουταλιές)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4-5 φράουλες

Οδηγιες

  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι, το κορν φλάουρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
  • Μετά ρίχνουμε την κρέμα, όσο είναι ακόμα ζεστή στα ποτήρια.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό.
  • Όταν κρυώσει, κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και γαρνίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *