search

Γιαουρτογλυκό με ζελέ καρπούζι

Τα γλυκά με καρπούζι είναι σχεδόν συνώνυμο του μακριού ελληνικού καλοκαιριού. Σήμερα, λοιπόν, σου έχω ένα αυγουστιάτικο γιαουρτογλυκό με ζελέ καρπούζι και έξτρα κομμάτια καρπουζιού για την πιο επική απόλαυση αυτού του δροσερού και ινσταγκραμικού καρπού του καλοκαιριού.

Tip: Σε αυτό το γιαουρτογλυκό, εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη. Αφενός γιατί προσπαθώ να αποφεύγω τη λευκή ζάχαρη και αφετέρου γιατί μου αρέσει η έντονη γεύση του γιαουρτιού. Εάν εσύ θέλεις να επιτύχεις ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα, πρόσθεσε 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για την πρώτη στρώση
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. ζελατίνα (6 φύλλα)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Για τη δεύτερη στρώση 
  • 400 γρ. καρπούζι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 400 γρ. καρπούζι κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 10 γρ. ζελατίνα (6 φύλλα)
  • 30 ml καυτό νερό

Εκτέλεση

Για την πρώτη στρώση 
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με ένα μίξερ χειρός.
  • Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα φύλλα από το κρύο νερό και τα βάζουμε ξανά μέσα στο μπολ μαζί με το καυτό νερό.
  • Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη και λιώνουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης στο καυτό νερό.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σαντιγί και το ζελέ.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις ζάχαρη, την προσθέτεις σε αυτό το σημείο στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Το αφήνουμε να παγώσει για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Για τη δεύτερη στρώση
  • Βάζουμε τα μεγάλα κομμάτια καρπουζιού σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Περνάμε από ένα σουρωτήρι τον πολτό και κρατάμε το χυμό.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα φύλλα ζελατίνης όπως παραπάνω.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό καρπούζι με τα φύλλα της ζελατίνης που έχουμε λιώσει σε καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε τα κυβάκια καρπουζιού και ανακατεύουμε.
  • Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το γιαούρτι που έχει ήδη παγώσει στο ψυγείο.
  • Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για 3 ώρες.
Cool Artisan