search

VEGAN CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ESPRESSO

Ποιος είπε ότι τα vegan γλυκά δεν έχουν θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Σήμερα φτιάχνω ένα γιορτινό vegan cheesecake με άρωμα καφέ χρησιμοποιώντας το εορταστικό Christmas Blend Espresso Roast, με έντονη γεύση, νότες κέδρου και πικάντικο καραμελωμένο τελείωμα που βρήκα στα Starbucks. Η ομορφιά των γιορτών βρίσκεται στο πως με έναν μοναδικά μαγικό τρόπο μας φέρνουν όλους πιο κοντά, και ένα βελούδινο γλυκό  μας φέρνει όλους ακόμα πιο κοντά.

Η βάση για την κρέμα είναι τα κάσιους τα οποία “μουλιάζουν” σε αχνιστό καφέ από τα Starbucks για λίγες ώρες αποκτώντας πλούσιο άρωμα. Είναι ένα guilty free επιδόρπιο που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου ανεξάρτητα από το αν κάνουν vegan διατροφή ή όχι! Ο καφές είναι το ιδανικότερο τελείωμα για ένα γιορτινό τραπέζι! Αυτό το επιδόρπιο συνδυάζει και τα δύο: γλυκό και καφέ σε ένα!

Tip: Φρόντισε να περισσέψει ένα κομμάτι και για το πρωινό της επόμενης μέρας ώστε να το απολαύσεις παρέα με μια κούπα καφέ Starbucks Christmas Blend!

Γνώριζες ότι: Πολλοί μπερδεύουν τον Starbucks Christmas Blend Espresso Roast με τον Starbucks Christmas Blend, με τη διαφορά ότι είναι πιο έντονα καβουρδισμένος. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο καφές εμπνεύστηκε από το προφίλ γεύσεων τόσο του Christmas Blend όσο και του Starbucks Espresso Roast, ώστε να ταιριάζει ιδανικά σε ροφήματα με βάση τον espresso.



Υλικά

Για τη βάση:
  • 50 γρ. vegan μπισκότα
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Για την κρέμα
  • 500 γρ. ωμά κάσιους
  • 4 κούπες Christmas Blend Espresso Roast
  • 30 ml σιρόπι αγαύης
  • 10 ml έλαιο καρύδας
  • 20 ml Christmas Blend Espresso Roast
Για τη διακόσμηση
  • 80 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 ml έλαιο καρύδας

Εκτέλεση

Για τη βάση:
  • Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και βάζουμε λαδόκολλα στη βάση του.
  • Βάζουμε τα vegan μπισκότα και τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε.
  • Πιέζουμε το μείγμα στην βάση του ταψιού και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να το ισιώσουμε και με ένα ποτήρι.
  • Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
Για την κρέμα του cheesecake:
  • Μουλιάζουμε τα κάσιους σε 4 κούπες καυτό καφέ Christmas Blend Espresso Roast για 5 ώρες.
  • Στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά  και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είμαι κρεμώδες και ομοιογενές.
  • Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και μετά χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα στην επιφάνεια του πάγκου για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα από την κρέμα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά
Για την επικάλυψη
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε και με ζαχαρόπηκτα κεράσια (υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
Cool Artisan