VEGAN ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

Μια #vegan συνταγή που συνδυάζει το μεσογειακό συνδυασμό της τομάτας με το κρεμμύδι και τη ρίγανη αλλά αποκτά κρεμμώδη υφή χαρη στα κάσιους. Και πιο συγκεκριμένα, μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό, μαγειρεύουμε τις τομάτες με τα κρεμμύδια και έπειτα τα χτυπάμε όλα στο blender μέχρι να έχουμε μια ωραία, βελούδινη σάλτσα.

Διάβασε Επίσης:

Συστατικα

  • 100 ml εαλιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη (προαιρετικά)
  • 300 γρ τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ κάσιους
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
  • 1/2 κτγ πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κλωνάρι βασιλικό
  • 1/2 λεμόνι μόνο ξύσμα

Οδηγιες

  • Βάζουμε αποβραδίς τα κάσιους να μουλιάζουν σε ένα μπολ γεμάτο νερό
  • Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Μόλις πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα προσθέτουμε τα τοματίνια και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμετη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά
  • Στη συνέχεια σουρώνουμε τα κάσιους
  • Βάζουμε τα κάσιους στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι, το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν θέλουμε
  • Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *