search

VEGAN ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

BRUNCH, WEENEND BRUNCH, COOL ARTISAN, VEGAN, VEGAN RECIPE, VEGAN WAFFLES, VEGAN GLUTEN FREE WAFFLES, VEGAN GLUTEN FREE RECIPE, ΒΑΦΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Brunch χωρίς βάφλες δεν γίνεται! Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για να συνειδητοποιήσεις ότι οι vegan – gluten free συνταγές είναι πιο νόστιμες (και εύκολες) από τις παραδοσιακές! Σήμερα χρησιμοποιώ μπανάνα και βρώμη αλεσμένη στο blender σαν αλεύρι.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τις βάφλες:
  • 150 γρ. βρώμη, αλεσμένη στο μπλεντερ
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 300ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο μη-γαλακτοκομικό "γάλα")
  • 2 ώριμες μπανάνες (~ 200g)
  • 1 κ.σ. έλαιο καρύδας
  • 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
  • Μπανάνα, κομμένη σε φέτες
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μαρμελάδα
  • Αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την βαφλιέρα στην πρίζα για να ζεσταθεί.
  • Κοσκινίζουμε το «αλεύρι» βρώμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε το baking powder και το αλάτι.
  • Βάζουμε τις μπανάνες και το γάλα αμυγδάλου (ή κάποιο άλλο μη-γαλακτοκομικό γάλα) στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το έλαιο καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και με ένα αυγοδάρτη, το χτυπάμε για να αφαιρέσουμε τυχόν σβώλους.
  • Όταν η βαφλιέρα έχει «κάψει», ρίχνουμε το μείγμα (συνήθως περίπου το 1/3 ανα βάφλα).
  • Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
  • Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου ή μαρμελάδα, αμύγδαλα και φέτες μπανάνας.
Cool Artisan