search
Πριν πέντε χρόνια θα τα αποκαλούσαμε cookies χωρίς αλεύρι. Η μόδα και οι τάσεις αλλάζουν (ακόμα και στις τροφές), έτσι σήμερα τα αποκαλούμε cookies χωρίς γλουτένη. Πρόκειται για μία παλιά συνταγή, αλλά ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη και απαλλαγμένη από ενοχές!

 

 



Υλικά

  • 1 φλυτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλυτζ. κακάo σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/8 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4 φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 15 αμύγδαλα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα σε ένα μπολ. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για το ανακάτεμα.
  • Σε ένα διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το σιρόποι σφενδάμου. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και με ένα πηρούνι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Υπάρχει περίπτωση το μείγμα μας να είναι ελαφρώς κολώδες.
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και κουταλιά-κουταλιά τοποθετούμε στο ταψί τη ζύμη σχηματίζοντας τα cookies.
  • Θα πρέπει να έχουμε 8 cookies.
  • Με το δάχτυλό μας πιέζουμε την επάνω πλευρά των cookies και ρίχνουμε από πάνω τα σπασμένα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε για 15-17 λεπτά ή μέχρι τα cookies να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
  • Όταν κρυώσουν τελείως τα βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Cool Artisan