ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Σήμερα φτιάχνουμε ένα νηστίσιμο (vegan) κέικ με βάση την κλασική συνταγή του banana bread που όμως εμπλουτίζεται με κακάο για να αποκτήσει σοκολατένια γεύση. Παραμένει ιδιαίτερα βελούδινο και μαλακό ακόμα και μετά από 3 μέρες. Μπορείς να νιώσεις τη γεύση της μπάνανας ενώ μπορείς να το εμπλουτίσεις και με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Tip: Για το icing χρησιμοποίησα ταχίνι με γεύση πορτοκάλι που είναι η πιο εύκολη λύση για μια γρήγορη επικάλυψη

 

Διάβασε Επίσης:

Συστατικα

  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 20 γρ. baking powder
  • 1 κτγ. baking soda
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 100 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλια

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιανίζουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρέ
  • Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, to baking soda και το αλάτι
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύοντας καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ. Εγώ χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα σιλικόνης. Αν δεν έχεις αντικολλητική φόρμα θα την καλύψεις με ηλιέλαιο ή μαργαρίνη και κακάο για να μην κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά. Για καλύτερο ψήσιμο εγώ καλύπτω την επιφάνεια του κέικ με αλουμινόχαρτο 20 λεπτά αφότου το βάλω στο φούρνο και αφαιρώ το αλουμινόχαρτο 5 λεπτά πριν το βγάλω από το φούρνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *